Kundservice

Vad kan vi hjälpa dig med?

kundservice@ip-only.se

Redan fiberanslutna privat- och småföretagskunder med aktiva tjänster i våra öppna nät ska vända sig till sin tjänsteleverantör för felanmälan, frågor och support.

Kontaktinformation

IP-Onlys huvudkontor ligger på Bäverns Gränd 17 i centrala Uppsala. Karta

Vi har även kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Oslo.

Fullständiga kontaktuppgifter finns på IP-Onlys nationella webbplats

Kontaktsida
2016-03-24
|
Kategorier:

Nyheter

Gotland klättrar på bredbandslistan

Under 2013 tecknade IP-Only och Region Gotland ett avtal om samarbete kring fiberutbyggnad. Resultatet från samarbetet börjar nu visas då kommunen har klättrat 43 placeringar upp på Sverigelistan över tillgång till bredband, visar ny statistik från Post- och telestyrelsen (PTS).

PTS genomför varje år en bredbandskartläggning som är en geografisk översikt av tillgången till bredband i Sverige. Under 2014 låg Gotland på plats 65 i listan och förra året klättrade kommunen till plats 22.

IP-Only är övertygade om att samarbete är vägen till fibermålet.

– Det är väldigt roligt att IP-Only blev intresserade av att bygga fiber på Gotland tillsammans med våra fiberföreningar. Med IP-Only fick Gotland ännu en stor aktör som hjälpt till med att färdigställa nätet och ytterligare breddat utbudet av tjänster. IP-Only fick till en modell som gjorde detta intressant även för fritidsboende – vilket ledde till en hög anslutningsgrad, låga kostnader för hela ön och en snabb utbyggnad. Samarbetet har lett till ett mer spännande nät och det är en seger som vi alla bidragit till, säger Anne Ståhl Mousa, bredbandsansvarig Region Gotland.

Anslutningsgraden i regionen har ökat med 22 %. Det goda samarbetet mellan regionen och IP-Only har lett till den snabba utbyggnaden.

– Vi har haft en mycket bra samverkan med Region Gotland och ideella föreningar. Vår fritidsmodell och att vi har byggt kommersiellt har gjort att utbyggnaden har kommit väldigt långt och tillfört mycket till ön. Nu när vi är etablerade så fortsätter vi att satsa på Gotland och vi är på god väg att nå fibermålet på 100 % anslutning redan i år, säger Tommy Andersson, stadsnätsansvarig IP-Only Gotland.

IP-Only erbjuder en unik samarbetsmodell där slutmålet är att alla kommuner ska ha 100 % tillgång till fiber år 2020. En vision som når och överträffar regeringens bredbandsmål. Det öppna och neutrala fibernätet byggs från stad till landsbygd i hela landet, i samarbete med regioner, kommuner och privatpersoner.

Vid frågor, vänligen besök vårt kundforum.
Nyfiken på hur det kan se ut vid en fiberutbyggnad? Kolla in vår Byggblogg!

Till startsidan